Foto’s maken is één van mijn hobby’s en toch het afgelopen jaar 2016, heb ik veel te weinig foto’s gemaakt. Wél de bekende vakantiekiekjes, of als er een feestje is, dan ben ik er bij met mijn camera, maar er echt mee werken zonder de automatische instellingen, dat doe ik echt te weinig.

Wat ik daarnaast erg leuk vind is het maken van fotoboeken, het zoeken van leuke bij elkaar passende foto’s, mooie kaders en achtergronden, ik kan er uren mee bezig zijn.

Mijn goede voornemen voor dit jaar is dus veel foto’s maken, het liefst iedere dag, omdat ik nog niet zo goed ben met de instellingen van mijn camera. Door dagelijks oefenen, veel lezen over fotografie en opbouwende kritiek hoop ik aan het eind van dit jaar veel bijgeleerd te hebben.

Zo kwam ik op het idee om er een dagelijkse blog van te maken, ik kan mijn foto’s daar mooi op kwijt, en kan ze naar mijn eigen smaak en creativiteit plaatsen. Je zult merken dat ik gek ben op kleine priegel dingen, zoals takjes, bloemetjes, bijouterieën etc., maar ik wil natuurlijk graag meer leren en kunnen. Daarom wil ik meer naar buiten met de camera.

Wat ik ook graag wil is dat jullie (opbouwende) kritiek geven of tips waar ik weer van kan leren, het is altijd leuk dat mensen je foto’s mooi vinden en dat hoor ik graag, echter het doel is beter te leren fotograferen.

Het zou leuk zijn als je mijn blog  ” www.eenfotoiederedag.nl ” zou willen volgen, er af en toe een reactie op wilt plaatsen.

Een hartelijke foto groet,

Inge.

 

P.s. ik fotografeer met de canon EOS 600 en heb daarbij 3 objectieven

  • EFS15-55mm image stabilizer MACRO 0.25m/0.8ft van Canon, deze zat bij de camera.
  • CANON MACRO LENS EFS 60mm  1:2.8  via marktplaats gekocht.
  • CANON EFS 55-250mm een kleine telelens met image stabilizer. f/4 -5.6

 

 

 

 

 

 

Delen: